Praktische info

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Goed om te weten

TARIEF

De eerste sessie, de intake, heeft een vast tarief van € 95,-. Een vervolgsessie met een duur tot 60 minuten kost ook € 95,-. Daar komt € 15,- per kwartier bij als de sessie langer duurt. Het tarief is vrijgesteld van btw.
Na afloop van de sessie kun je het bedrag voldoen met een pinbetaling. Diensten van Hypnova kunnen bij veel zorgverzekeraars vergoed worden uit de (aanvullende) ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor de details van je verzekering of kijk op Zorgwijzer. 

AANTAL SESSIES

De therapie is kortdurend. Dat betekent dat in de meeste gevallen maximaal zes consulten tot het gewenste resultaat leiden. Soms is het doel al eerder bereikt, soms heeft het meer zittingen nodig. Tijdens de intake kan een inschatting worden gemaakt van het benodigd aantal sessies. Een zitting heeft een duur van 1 tot maximaal 1,5 uur.

AFSPRAAK MAKEN

Meestal kun je binnen enkele weken terecht. De start is een intakegesprek, waarin afspraken worden gemaakt over het doel dat je wilt bereiken. Ook vorm je je een beeld van de aanpak en plan je vervolgafspraken in. De minimumleeftijd om afspraken te kunnen maken is 18 jaar.

GRATIS VOORGESPREK

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Een gratis voorgesprek van twintig minuten kun je afspreken door te bellen, appen of mailen. Een voorgesprek kan ook telefonisch of via beeldbellen. Je bent van harte welkom.

BEROEPSVERENIGING

Als lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH) is Hypnova gebonden aan een beroepscode, kwaliteitsborging en  bijscholingsverplichting.  Ook is Hypnova via de NBVH gebonden aan een klachtenregeling. De eerste stap bij een klacht is om die te bespreken met de therapeut. Kom je er niet uit, dan is de tweede stap om een beroep te doen op de klachtenfunctionaris van de NBVH, waarbij in het uiterste geval een bindende uitspraak gedaan wordt door de geschilleninstantie SCAG.